ePORVOO Siirry suoraan sisältöön

Ympäristö ja viheralueet

Joidenkin verkkoasiointipalveluiden käyttäminen edellyttää kirjautumista. Käytä neuvonta ja palaute -lomaketta, kun sinulla on kysyttävää tai haluat antaa palautetta. Voit antaa palautetta myös ilman kirjautumista.

Tulostettavat lomakkeet löydät Porvoo.fi-palvelusta.


 • Puunkaatopyyntö
  Voit ilmoittaa kaupungin yleisellä alueella (puistot ja lähimetsät) olevista puista, joiden kaataminen on turvallisuussyistä aiheellista. Voit tehdä ilmoituksen myös kaatuneesta puusta, joka haittaa puiston tai liikuntaväylän käyttöä.
  Yksityisen tontin puunkaatoluvat myöntää rakennustarkastaja. Kaupungin omistamien vuokratonttien puunkaadot ja puiden hoitaminen on vuokraajan vastuulla, ellei vuokrasopimuksessa ole toisin sovittu.
 • Talkooilmoitus
  Voit hakea talkootukea yleisten alueiden siistimiseen, pieniin kunnostuskohteisiin ja nurmikkojen haravointiin puistoissa. Tukea voidaan antaa porvoolaisille asukasyhdistyksille, järjestöille, taloyhtiöille sekä muille vastaaville tahoille.
 • Puiston tai viheralueen vuokraaminen
  Voit vuokrata tori-, katu- ja puistoalueita myyntialueiksi, tapahtumien järjestämiseen sekä katutilan sulkemiseksi. Yleisen alueen vuokrausta haetaan Lupapiste.fi-palvelun kautta. Tutustu kuitenkin ensin ohjeisiin.
 • Ympäristölupa
  Ympäristöasioiden lupapalvelu, jolla voi hakea vesi- ja ympäristölupaa valtion lupaviranomaisina toimivilta aluehallintovirastoilta.